Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Головна » Історія » Переяслав-Хмельницький 1100 років

Переяслав-Хмельницький 1100 років

Переяслав-Хмельницькому 1100 років

15-16 вересня славне місто Переяслав-Хмельницький святкує 1100 років від першої літописної згадки. На жителів та гостей міста чекатиме цікава святкова програма: різноманітні виставки, фестивалі, театральні дійства, концерти за участю самодіяльних та відомих артистів.

Зокрема 8 та 9 вересня на території музею Народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини відбудеться Переяславський ярмарок, куди запрошуються майстри декоративно-ужиткового мистецтва, народних промислів, самодіяльні фольклорні колективи. Початок ярмарку о 10 год.

14 вересня на центральний стадіон ім. В.Лобановського запрошуються фанати спорту на Фестиваль спортивних клубів та секцій міста. Безпосередньо вже 15 вересня відбудеться відкриття виставки картин учасників Всеукраїнського пленеру художників "1100-літній Переяслав". До уваги жителів та гостей міста пропонується офіційне відкриття "Костал-Україна" ТОВ. На центральній площі міста також будуть проводитись Фестиваль дитячої творчості та Фестиваль фестивалів громад Київщини "Переяслав - княжий град". Відвідувачі свята зможуть ознайомитися з колекцією одягу від місцевих виробників. Другий день святкування завершить молодіжна концертна програма за участю артистів Київського училища культури.

16-го вересня жителі та гості міста зможуть помилуватися дитячими роботами декоративно-ужиткового мистецтва "Тобі, Переяславе, мій". На центральній площі міста почне працювати виставка-ярмарок підприємств міста. О 12 год. на центральній площі міста відбудуться урочистості з нагоди Дня міста (виступ міського голови, гостей, нагородження Почесних громадян міста та ін.). Майстри мистецтв та художніх колективів Київщини пропонують до уваги святкове театралізоване дійство "Найкраще місто на землі - 1100-літній Переяслав". Великий святковий концерт за участю зірок естради за сприяння управління культури та туризму КОДА відбудеться о 19 год. По закінченню всього святкування місто Переяслав-Хмельницький осяють вогні розкішного феєрверку "Зіркове небо Переяслава".



1